tisdag 17 mars 2009

Foto 55 - 360 Nyttig

Granatäpple, mycket nyttigt.
Innehåller mängder med C-vitaminer, folsyra och antioxidanter.
Själv brukar jag använda de goda kärnorna till sallader. Problemet är att skilja dessa från det beska mellanväggarna.
Hittade ett tips å nätet!
Rulla granatäpplet mot bordsytan. Dela det i två delar. Håll en äppelhalva över en skål och banka hårt med en träslev på skalet - resultatet är att alla kärnor trillar ner i skålen, medan alla skiljeväggar stannar kvar i skalet. Sedan är det bara att äta och njuta.

5 kommentarer:

  1. Fungerar det? För jag har också läst det där men aldrig testat. Här kostar granatäpplen en förmögenhet så det blir att vänta till Sverige.
    Vacker bild som gör mig ännu mer sugen...För de är ju mycket goda...och nyttiga!

    SvaraRadera
  2. Härligt intensivt rött! Hoppas tipsen fungerar, blir nog faktiskt sugen att testa den...

    SvaraRadera
  3. De är goda och nyttiga, och tack för ditt tips. Bilden gör att jag vill ha ett nu:-)

    SvaraRadera
  4. Ett annat problem som jag ser det är att dom färgar och hjälper baren till att pilla ut dem har man dem i hel köket.

    Så jag skall tänka på ditt tips.
    Svart och rött är aldrig fel.
    /MB

    SvaraRadera
  5. Wonderful closeup of the pomegranate. What beautiful red!

    SvaraRadera